Det här overkligt.

Mina ögon är rödsprängda av tårar. Har precis sett klart The Stoning of Soraya M. Jag finner inga ord till de orättvisor som finns. Att en man kan anklaga sin fru för otrohet, och hon måste bevisa motsatsen för att visa att hon är oskyldig. Mannen behöver inte bevisa något. Att stening fortfarande förekommer, är helt ofattbart. Det förekommer i många länder, men just detta berörde mig eftersom det utspelar sig i Iran. Det land mina föräldrar kommer ifrån, och ett land där jag har många släktingar. Ett fint folk, som blivit som är fast i en regim som förstör landet. När jag har varit i Iran, har det bara varit kärlek jag känt. Jag har verkligen trivts för det är väldigt varma och omtänksamma människor. Men på nåt sätt har denna regim lyckats ta över hela landet. Saker görs i en religions namn, i Islams namn, och sägs följa koranen, men det är bara vidriga saker, som inte NÅGON religion förespråkar. Det är ohumant, och barbariskt. Jag vet inte hur det kan vara så att det fortfarande förekommer år 2010. Även om det inte är vanligt, så är EN ENDA stening en för mycket. Men det har förekommit i världen för flera tusen år sedan, och vad berodde det på? Okunskap skulle jag säga. Så jag antar att det måste bero på okunskap att stening fortfarande kommer. Och ett förtryck där man inte finner någon annan utväg än att följa regeringen och deras syn på religionen. Jag har så otroligt svårt att tro, att någon kan stå och kasta sten på en människa, tills den dör, UTAN att åtminstone känna att det inte är rätt. Men samtidigt, är man hjärntvättad, så går religion före allt. Men det är inte naturligt att inte känna motstånd i sig själv när man gör en sån grej. Jag vet inte vad jag ska säga.
Och jag inte vad som ska göras för att få bort detta. Men NÅT måste hända. Det här funkar inte.

Godnatt

Kan aldrig bara somna direkt när jag kommer hem, så jag gick och hyrde The stoning of Soraya M. Har länge velat se den då det är en sann historia, som bygger på regimen i Iran. Den berättar om en kvinna som blir anklagad för otrohet av sin make, och därför ska stenas till döds.
Berättar om vad jag tyckte imorgon. Sov gott.

Fredagsmiddag

Kom just hem från en middag med familjen hos några vänner. Deras papegoja fyllde två år, så vi firade lilla Freddies födelsedag. Innan vi skulle åka bad pappa mig googla "Present för papegoja". Det var nog nåt av det konstigaste jag någonsin googlat. Kom inte fram till nåt heller, så det fick bli blommor.
Mysig middag med otroligt god mat! Var bara så himla trött, så jag åkte hem efter ett par timmar. Har massor att göra imorn, så en god natts sömn vore trevligt.

Jag tycker det är fint med regn.

Lugnande. När det varit sol länge, så regnar det. Vilket gör att vi verkligen uppskattar solen till fullo när den väl bestämmer sig för att visa sig igen. Om det inte regnar, blir solen en del av vår vardag. Och så är det ju inte. Den är solen. Och det talar universum om, när det är dags. Är ni med?
Filmen var fantastisk. Man sögs in i den här världen som de är i, och satt på spänn genom hela filmen.
Ligger i sängen nu och väntar på att klockan ska slå 06, för att åka till gymmet. Det enda vettiga som finns att göra vid denna tid. Väcktes av det häftiga regnet vid halv fem, och har gosat in mig täcket och lyssnat på smattrandet. Det är tur att man har ett hem, och en varm säng. Det blir man extra påmind om vid såna här stunder.

Yeeeeeeehaaa

Hej mina vänner!
Är så himla glad!!! Har varit supernervös inför en grej.....men nu är det klart! Ville bara dela glädjen!! Nu ska jag springa iväg på bio med Poppo, vi ska se Inception! Nu är jag så taggad så jag lär inte somna på bion! (vilket händer ofta när jag och Poppo är på bio, då det är den enda miljön jag verkligen kan sova i) Och dessutom verkar filmen grym! Hoppas ni mår bra! Stor kram!!

En vacker morgon.

Den där vackra dagen man brukar snacka om, jag tror det är idag.

LA-besök

Träffade upp fina Nina och hela gänget på East för att äta middag! Så god mat där! Min vän Ace Young var här från Los Angeles för att jobba, så vi passade på att ta en middag och hänga lite. Han är en superduktig sångare och låtskrivare, och var med och skrev min låt Let Go. Sen på Café Opera var det en kille som började spela saxofon till alla låtar, det var helt galet! Så begåvad kille. Älskar saxofon, och det var så sjukt bra med live-musik till alla grymma klubblåtar!
Det blev en grym kväll med massa dans, skratt och fina människor!
Ace var väldigt glad
Kalle har varit med och gjort hela min platta

En kväll att minnas!

Gig igår! Uppträdde på NRJ Summer ClubAmbassadeur. Min kära vän Parisa fyllde år, så vi firade henne innan vi begav oss mot klubben. Giget var sjukt kul, så fint stöd från publiken! Finns inget underbarare än när man ser någon sjunga med!
Birthday girl
Här tänkte vi vara lite sådär "mata varandra-gulliga"
Väl i logen hittade vi lite skön rekvisita
Knappen som jobbar på NRJ var där och stöttade!
Träffade Sandro (se bilden ovan) (sjukaste minen på mig) av en superslump! Sandro gjorde remixen på Heartache on The Dancefloor och är en grymt begåvad DJ och producent.
(Tack Pax Engström och Stureplan.se för bilder!)

Nu ska jag handla lite, så jag har någon slags föda i den här lägenheten. Och ikväll ska jag äta middag med en vän som är på besök från LA! Ska bli kul!

Åh så fint


Ibland blir det sådär spontant sjukt bra

Började med att kolla Stand-up, och skrattade upp våra lungor. Sen umgicks vi här och där, och det hela slutade på en båt. Har ni det bra alla läsare? Mår ni bra? Är livet som det ska?

What a difference a call makes.

Började morgonen med en promenad i min vackra stad, blev så inspirerad av vädret så jag ringde och väckte Poppo vid tio, och gick hem till henne. Några växlade ord och vi insåg direkt att det var en sådan dag då ingenting står i vägen för att vara i nuet. Efter en kopp kaffe var vi påväg till Saltholmen för att bada. Köpte med thaiwok. Snubben glömde kycklingen. Yes! Och den var stark nog för att döda nåt. Men grönsakerna, minus den brännande sensationen, var goa!
Underbar dag. Havet är nåt av det bästa jag vet. Och Sverige är ju ett guldkorn på sommarn.

Du ja

Vissa människor är keepers. När allt är över, är det dom du sitter och skrattar med. För de var där med Ben & Jerry's. Och Cola Zero. Och om du tar fram bilden i ditt huvud på när du är gammal, är dom med i den.
Denna vackra bild.

10 Items or Less

Vilken film! Lågbudget och inspelad på 15 dagar. Man blev fångad i den enkla resan, som var allt annat än enkel. Se den!

.


Hope is what led a band of colonists to rise up against an empire; what led the greatest of generations to free a continent and heal a nation; what led young women and young men to sit at lunch counters and brave fire hoses and march through Selma and Montgomery for freedom's cause. Hope is what led me here today -- with a father from Kenya, a mother from Kansas; and a story that could only happen in the United States of America. Hope is the bedrock of this nation; the belief that our destiny will not be written for us, but by us; by all those men and women who are not content to settle for the world as it is; who have courage to remake the world as it should be.

- Barack Obama



Förresten

Har länge velat anmäla mig till donationsregistret, där man blir registrerad att donera sina organ efter sin död, men inte fått tummen ur då jag tänkt att det är meckigare än jag upptäckte att det är. Det är superenkelt. Gå in här om ni vill göra det. Man kan välja att inte donera vissa organ om man inte känner för det. Jag ska donera allt iallafall. Om en enda människa blir hjälpt eller det för någon forskning vidare är det utan tvekan värt det. Jag har ju då inte tänkt göra så mycket när jag är död, så det kan ju knappast bli så att man hjälpt i onödan.
Är du inte stark motståndare till det, så råder jag alla att göra det. Det kan handla om att rädda liv.

Nåt av det absolut vackraste jag någonsin hört.


Man är aldrig så mycket i nuet, som när man faktiskt Ser naturens underverk.


Ta folk som de är och inte som du vill ha dem.


Hej alla grymma människor!!

Det gläder mig att ni fortfarande tittar in här trots att jag inte bloggat på en månad. Mycket har hänt under den här månaden, jag har rest, och fått ett helt ny perspektiv på saker. Jag saknar att blogga, men i helhet har det varit nyttigt att få tid ifrån. Och de kommande två månaderna är det mycket som händer, vilket gör att ett uppehåll känns bäst. Och då menar jag uppehåll från dagligt bloggande. Lite sporadiska inlägg lär komma, men just det här "Hej! Idag har jag gjort detta..." tar vi en paus ifrån. Ok? Funkar det?
Utan bloggen känner man sig lite mer alone. Inte lonely, alone. Själv bara. Man är inte utkastad i cybervärlden för folk att bilda uppfattningar om. Ibland är jag alldeles för politisk korrekt i bloggen. För jag vill inte uppfattas som en dålig människa. Det är väl naturligt? You wanna be a good fellow citizen. Men samtidigt är jag ju inte politisk korrekt någonstans. Jag är klumpigheten definierad. Jag är hon som kommer med fula ord och rasistiska skämt. Samtidigt är jag hon som tycker man ska vara sig själv till ett hundra procent och så får folk tycka precis som de vill, men kan man vara för mycket av sig själv? Om det inte uppfattas på rätt sätt, så är det ju inte jag. Därför får ni väldigt mycket av bara en sida av mig. Men ni ska veta att det inte är hela jag. Fast det förstår ni nog. Men anledningen till att jag ens tar upp det är att jag egentligen hatar fasader. Det vackraste jag vet är när någon berättar innerligt om sina känslor. Men det skulle bli ett dagsjobb att göra, så vi håller oss till den där ena dimensionen av mig. Ok? Ville bara att vi skulle ha det här snacket. Nice talking.
Jag ger hellre för lite, än för mycket. Alltid annars är det tvärtom, förutom när det gäller mig själv. Att ge av Mig. Om det är positivt eller negativt tål att funderas över. Men just nu gillar jag att lägga all kraft i mig och mina mål, och resten till mina nära och kära. Och till er som läser vill jag egentligen ge så mycket mer. Men vi tar det lite lugnt ett tag. Ni ska veta att jag verkligen gillar er. En innerlig kommentar kan eka i mitt huvud i dagar. Kanske till och med veckor. Det är fint tycker jag. Att uppmuntra folk och skriva goa saker, det är fint. Utan att själv få cred för att ha sagt nåt fint, det är fint. Men det är ju så det ska vara.
Nu regnar det utanför mitt fönster, en morgon i mitten av juli. Lite monsunregn över det hela. Jag dör mysighetsdöden. Det har varit extremt kvavt och varmt de senaste dagarn, gött, men skönt att varva med regn. God morgon på er mina vänner. En morgonpromenad kanske?

RSS 2.0